Wat is hypnose? 

Hypnose

Hypnose is een diepe staat van ontspanning. Het zorgt ervoor dat je een veranderingsproces kunt ondergaan in je onbewuste brein. Het is een ontspannen en effectieve manier van therapie.

Hypnose

Een definitie van hypnose is:


‘het omzeilen van het kritisch denken en zo terecht komen in het gebied van selectief denken’

Een mooie definitie, maar wat betekent dit eigenlijk?

Iedereen heeft dat kritische stemmetje in zijn hoofd dat zich overal mee bemoeit.

Wanneer je onder hypnose helemaal ontspannen bent, omzeil je het kritisch denken. Simpel gezegd, je bent niet zo kritisch meer. Alle storende gedachten, gewoontes en beperkende overtuigingen verdwijnen naar de achtergrond. Ze zijn niet meer zo belangrijk.

In die rust ontstaat er ruimte voor het selectief denken. Je selecteert als het ware je gedachten. Je bent gefocust. Hierdoor kom je makkelijker tot de kern van het probleem en nóg belangrijker, je kunt het direct oplossen.

Er is ruimte voor betere, positievere suggesties. Je kunt op die manier makkelijk oude gewoontes en overtuigingen vervangen voor nieuwe.

 

Ervaringen bij RBM Exclusive

Dineke

Onbegrijpelijk hoe snel ik van mijn onzekerheid afkwam. Omdat ik drie sessies had gepland is mijn
onzekerheid opgelost. En nog veel meer wat ik niet had kunnen bedenken. Rob heeft een hele fijne stem. Je komt direct tot rust. Hij is scherp in zijn vragen en komt snel tot het resultaat. Een aanrader.

Susan

Na de sessies moest ik toch een traan laten. Na jaren worstelen met mijn zelfvertrouwen voelde ik me zo anders vooral erg sterk. Ik durf nu mijzelf te laten zien. Wat een rustgevende stem heeft Rob. Heel fijn en geeft je direct vertrouwen.

John

Wat een fijne manier om mijn faalangst op te lossen. Na drie sessies was het weg. Rob bedankt maar vooral voor de fijne manier hoe je mij hebt begeleid. Ik denk niet meer na of het fout of goed is ik accepteer nu zoals het is. Ik heb als belangrijkste punt geen zware spanning als ik me moet bewijzen. Ik vertrouw nu op mijzelf. Top Rob blijf mensen helpen.

Angsten, trauma’s, onzekerheid en drukke hersenen.

Waarbij helpt hypnose?

Hypnose is heel breed inzetbaar.

Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van storende gewoontes of het loslaten van vervelende gevoelens. Ook traumatische ervaringen kun je onder hypnose op een ontspannen manier verwerken.

Je kunt ook nieuw, positief gedrag aanleren. Alle hulpbronnen die jedaarvoor nodig hebt, zijn al in jou aanwezig.

Je bent je er nu misschien nog niet bewust van, maar de oplossing zit in jezelf!

 

Hypnose is effectief bij:

 • angsten (verdere uitleg beschreven)
 • fobieën (verdere uitleg beschreven)
 • allergieën
 • trauma
 • eetstoornis
 • onzekerheid
 • burn-out
 • stress
 • spastische darm
 • psychosomatische klachten
 • hartkloppingen en hoge bloeddruk door stress
 • slapeloosheid
 • verslaving
 • faalangst
 • pijn
 • nagelbijten
 • tics

Herkenbaar?

Je merkt dat je gedrag en gevoelens je leven zodanig bepalen dat je er last van het. Je hebt al van alles geprobeerd maar je valt steeds weer terug in je oude patroon. Je wil dolgraag veranderen en je doet ontzettend je best, maar het lukt je gewoon niet.

De reden is simpel

Voor meer duidelijkheid, heb ik een mooie metafoor.

Stel je voor, jouw onderbewuste kun je zien als een ouderwetse langspeelplaat. Zo’n zwarte plaat van vinyl die je op een platenspeler kunt afdraaien. Alles wat je meemaakt in je leven wordt opgeslagen in je onderbewustzijn, dus op je langspeelplaat.

Als jij iets hebt meemaakt in je leven, dat je (on)bewust als heel onprettig hebt ervaren, dan wordt deze herinnering opgeslagen met een foutieve lading. Dat noem ik een diepere groef in de langspeelplaat. Je weet wel, het gedeelte waar de naald blijft steken en het liedje zich blijft herhalen. Je blijft het verleden als het ware steeds opnieuw beleven.

De negatieve emotie die bij die groef hoort is moeilijk te verwijderen uit je onderbewustzijn. Deze emotie is ingesleten. Je wordt steeds opnieuw getriggerd door bijvoorbeeld een gebeurtenis, een gedachte aan het verleden of wanneer iemand iets tegen je zegt.

Natuurlijk wil je graag van dit oude patroon af en het verleden loslaten. Toch blijf je in herhaling vallen. Emoties zoals: angst, onzekerheid, boosheid, spijt, verdriet ect. kunnen overweldigend zijn. Wanneer jij er onnodig last van hebt, dan kun je er maar beter vanaf zijn.

Storende gewoontes vervullen een positieve behoefte.

Hoe komt dat?

Een vervelende gewoonte vervult altijd een behoefte.

Bijvoorbeeld:

Roken of drinken helpt je om te ontspannen. Nagelbijten werkt kalmerend als je zenuwachtig bent. Eten bied je troost enz.

De slechte gewoonte is dus niet het echte probleem. Het vervult voor jou namelijk een positieve behoefte. Het geeft je even een fijn gevoel.

Omdat jouw brein je altijd wil beschermen tegen nare gevoelens, is de verslaving een mooie afleidingsmanoeuvre.

Echter zijn er wel meer manieren om dat fijne gevoel te kunnen ervaren. Onder hypnose kun je heel goed vervelende gewoontes loslaten. Zo bevrijd je jezelf van deze belemmeringen.

De beste keuze

Kies jij voor hypnotherapie dan nemen we eerst uitgebreid de tijd voor een intakegesprek. We gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak van het probleem waarvoor je komt. Aansluitend volgt de sessie waarbij je onder hypnose werkt aan de oplossing.

Ontdek wat een behandeling voor jou kan betekenen
3
 3 sessies - 93% resultaat
95
Minimaal 95% kans op succes
500+
500+ mensen gingen je met succes voor

Het proces

1.

Kennismaking

In dit telefoongesprek ontdek je vrijblijvend wat ik voor je kan betekenen.

2.

Intake en eerste sessie

Doormiddel van specifieke vragen gaan we dieper in op het probleem waarvoor je komt.
Aansluitend vindt er onder hypnose een sessie plaats.

3.

Tweede sessie

We bespreken de positieve effecten die je al hebt opgemerkt van de eerste sessie.
Vervolgens ga je onder hypnose verder aan de slag met het onderliggende probleem.

4.

Derde sessie

Tijdens deze sessie bespreken we je vooruitgang en ruimen de eventuele restjes onder hypnose op.
Ook hier volgt aansluitend een hypnose sessie.

5.

Afronding

Na afloop van de derde sessie evalueren of we de transformatie die je hebt gemaakt naar wens is. Blijkt het dat er nog meer op te ruimen is, dan kun je een extra sessie inplannen.

Ontdek wat RBM Exclusive voor je kan betekenen

Snel geholpen worden?

Wil jij graag aan de slag om je probleem snel en effectief op te lossen? Dan raad ik je aan om direct 3 sessies in te plannen. Vind je het fijn om eerst telefonisch kennis te maken, plan dan hier eenvoudig een kosteloos adviesgesprek

Angsten en fobieën 

Angst

Angst is een normale, natuurlijke reactie van je lichaam bij dreigend gevaar. Het zou niet veilig zijn als je zonder angst door het leven gaat. Je zou dan bijvoorbeeld niet wegspringen als er een auto met hoge snelheid op je afkomt, of niet meer uitkijken voor vuur enz.

Wanneer angst je leven beheerst omdat je voortdurend bang bent, dan is dit natuurlijk ontzettend vervelend én ongezond. Er is dan meer aan de hand.

Je brein kent geen tijd. Wat je denkt en gelooft, is voor je brein de waarheid. Mensen die angstig zijn, beelden zich de toekomst zo in, dat ze de angst al kunnen voelen voordat dat er werkelijk iets gebeurt.

Fobie

In het woordenboek staat:

Een fobie is een angststoornis gekenmerkt door hevige, aanhoudende, onredelijke paniekaanvallen, opgeroepen door bepaalde dingen of situaties. Zoals spinnen, bloed, enz. Of situaties zoals hoogtes, grote of kleine ruimtes, enz.

Er zijn 52 verschillende soorten fobieën. Mensen die aan een fobie lijden, zullen er alles aan doen om een bepaalde situatie te vermijden.

Een fobie is vaak op één bepaalde situatie gericht, zoals: angst voor kleine ruimte, hoogtes, spinnen, naalden, bloed, sociale contacten enz.

Angst is minder specifiek. Je kunt bijvoorbeeld onzeker zijn om voor een groep mensen te spreken, angstig zijn om je baan te verliezen of bang zijn dat mensen je afwijzen.  Perfectionisme is bijvoorbeeld de angst om niet goed genoeg te zijn. Je kunt ook onredelijk bang zijn om bedrogen te worden wordt.

Vrij van angsten en fobieën

Hypnotherapie is heel effectief bij het oplossen van angstklachten.

Wanneer je onder hypnose bent kun je namelijk heel goed werken met je onbewuste. In je onderbewustzijn zit alles wat je ooit hebt meegemaakt opgeslagen, ook de gebeurtenis die de oorzaak is van je angst. Door de herinnering opnieuw op te slaan, met een neutraal gevoel, verdwijnt de angst.

Het klinkt misschien als magie maar het is gewoon breinwetenschap. Het enige wat jij hoeft te doen is ontspannen en je te laten begeleiden tijdens de sessie. Hypnotherapie is één van de meest ontspannen vormen van therapie

 

Mijn rol tijdens de sessie

Ik zorg ervoor dat jij je veilig en op je gemak voelt tijdens de sessie. Mijn rol is om je op een ontspannen manier te begeleiden zodat jij je comfortabel voelt om vrijuit te spreken. Op die manier kun jij de verandering maken die nodig is om het probleem op te lossen.

Er is echter één ding heel belangrijk voor het succesvol oplossen van je probleem!

Je komt alleen naar mij toe wanneer je écht van je probleem af wilt en datje super gemotiveerd bent om dat samen met mij te doen.

Aanbod Hypnose

Een losse Hypnosesessie

Een hypnose sessie duurt 90 -120 minuten.

 • voorgesprek
 • hypnosesessie

             € 150,-

Gesprek Boeken

3 Hypnosesessies

Voor het succesvol oplossen van je probleem, boek je drie afspraken. Dit is het aantal sessies waarbij de meeste mensen het gewenste resultaat behalen.

Een hypnosesessie duurt 90 -120 minuten.

 • voorgesprek
 • hypnosesessie

             € 420,-

gesprek boeken
Angsten, falen, niet gezien worden, fobieën

Wil jij vrij zijn van jou ongemakken?


Waar sta ik voor?
Mijn doel is om met behulp van hypnose te helpen bij het oplossen van fysieke- en mentale klachten. Als hypnotherapeut begeleid ik je op een ontspannen manier zodat jij de verandering kunt maken die je graag wil.


Waar sta ik niet voor?
Show-hypnose is niet aan mij besteed.
Wil je een hilarische ervaring hebben en rondlopen als een kip, dan kun je beter een kaartje kopen voor het theater.


Live of online.
Voor de live sessies ontmoeten wij elkaar in de praktijk.

Het is ook mogelijk om online af te spreken.
Op die manier kun je in je eigenvertrouwde omgeving, ontspannen de hypnose sessie ondergaan. Dat scheelt weer reistijd. Voor de online sessie is het belangrijk dat je over een computer/laptop met camera en microfoon beschikt.


Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?
Plan dan  vrijblijvend een kennismakingsgesprek bij
RBM Exclusive in.

Ja, ik wil een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veel gestelde vragen

Wanneer werkt hypnose voor mij?
 • Hypnose werkt als jij met een open mind de sessie ingaat.
 • Als jij er klaar voor bent om de regie over je leven terug te pakken.
 • Wanneer jij besluit dat je de controle over je gedachten en lichaam terug wilt.
 • Op het moment dat jij in jezelf wilt investeren om je klachten op te lossen.
 • Zodra jij voelt dat je niet kunt wachten om aan de slag te gaan.
Waar is hypnose geschikt voor?
 • angst
 • fobieën
 • allergieën
 • trauma
 • eetstoornis
 • onzekerheid
 • Burn-out
 • stress
 • spastische darm
 • psychosomatische klachten
 • slapeloosheid
 • verslaving
Ook klachten zoals:
 • eetstoornissen
 • hartkloppingen en hoge bloeddruk door stress
 • nagelbijten
 • tics
Wat krijg je niet?
 • Medicatie
 • Tijdelijke verlichting van klachten
 • Afhankelijk worden van therapie
Wanneer helpt hypnose niet?
 • Wanneer jij de verantwoordelijkheid niet wilt nemen over je leven.
 • Als jij je gezondheid niet op nummer één kan zetten.
 • Het helpt niet als jij bang bent om jezelf onder de loep te nemen.
 • Bij het vasthouden van een sceptische houding over hypnose.
Werkt hypnose echt?

Ja! Het is één van de meest effectieve therapieën die er is wanneer je het vergelijkt met psychoanalyse en cognitieve gedragstherapie.


Ter vergelijking:
Psychoanalyse: 600 sessies - 38% resultaat
Cognitieve gedragstherapie: 22 sessies - 72% resultaat
Hypnotherapie: 6 sessies - 93% resultaat
(bron: American Health Magazine)

Verlies ik de controle met hypnose?

Nee zeker niet. Sommige mensen hebben het idee dat je onder hypnose alles doet wat je gezegd wordt, ook als je dat niet wilt.

Als hypnotherapeut kan ik je vertellen dat deze overtuiging niet klopt. Tijdens de sessie gebruik ik hypnose om ervoor te zorgen dat je diep ontspant.

In trance kun je namelijk werken met je onderbewustzijn. Je bent ontspannen en kunt nog steeds een normaal gesprek voeren. Je hebt ten alle tijden nog een eigen wil.

Wat is trance*

“Trance is een gemoedstoestand waarbij iemand een ontspannen bewustzijnsniveau heeft.

Wie in trance is, is minder gevoelig voor prikkels van buitenaf. Dit zorgt voor een staat van ontspanning en focus. Je kunt in trance makkelijk communiceren met het onderbewustzijn.”